Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska inköp av livsmedel

Målbild för Hållbar produktion och konsumtion
Indikator HS. 12. 4

Syftet med denna indikator är att visa på kommunens arbete med miljöhänsyn i sina egna inköp. Regeringen har exempelvis som mål att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska vara ekologiska produkter år 2030. Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Ekologiska inköp av livsmedel till skolmåltider

Rad-id Mätområde Datum Värde (%)

0

Alla kommuner (ovägt medel)

2003

2,1

1

Alla kommuner (ovägt medel)

2005

3,8

2

Alla kommuner (ovägt medel)

2006

3,7

3

Alla kommuner (ovägt medel)

2007

4,5

4

Alla kommuner (ovägt medel)

2008

5,9

5

Alla kommuner (ovägt medel)

2009

7,5

6

Alla kommuner (ovägt medel)

2010

10,2

7

Alla kommuner (ovägt medel)

2011

14,0

8

Alla kommuner (ovägt medel)

2012

17,0

9

Alla kommuner (ovägt medel)

2013

17,9

10

Alla kommuner (ovägt medel)

2014

21,7

11

Alla kommuner (ovägt medel)

2015

24,8

12

Alla kommuner (ovägt medel)

2016

27,3

13

Alla kommuner (ovägt medel)

2017

29,2

14

Alla kommuner (ovägt medel)

2018

30,4

15

Alla kommuner (ovägt medel)

2019

30,3

16

Alla kommuner (ovägt medel)

2020

29,3

17

Alla kommuner (ovägt medel)

2021

29,3

18

Alla kommuner (ovägt medel)

2022

28,9

19

Alla kommuner (ovägt medel)

2023

29,0

Datakälla: EkoMatCentrum
Uppdaterad: 2024-11-15