Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska inköp av livsmedel

Målbild för Hållbar produktion och konsumtion
Indikator HS. 12. 4

Syftet med denna indikator är att visa på kommunens arbete med miljöhänsyn i sina egna inköp. Regeringen har exempelvis som mål att 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska vara ekologiska produkter år 2030. Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Ekologiska inköp av livsmedel till skolmåltider

Rad-id Mätområde Datum Värde (%)

0

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2003

1,8

1

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2005

3,5

2

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2006

7,1

3

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2007

5,4

4

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2008

8,4

5

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2009

9,3

6

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2010

11,3

7

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2011

16,0

8

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2012

19,0

9

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2013

21,4

10

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2014

25,4

11

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2015

27,6

12

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2016

32,0

13

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2017

31,7

14

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2018

35,4

15

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2019

35,3

16

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2020

36,0

17

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2021

35,1

18

Stockholms läns kommuner (ovägt medel)

2022

35,0

Datakälla: EkoMatCentrum
Uppdaterad: 2024-02-06